Eerste hulp bij flesweigeren

Help! Je geeft borstvoeding en wilt daar graag nog een tijdje mee doorgaan, maar je kindje drinkt de fles niet (meer). En je (vrouw/vriendin) moet weer gaan werken!

Dit kan veel stress opleveren, voor de ouders, de baby, de oppas… Je hebt al veel tips en adviezen gekregen en op Google gezocht, maar helaas is er geen tip die bij elke baby werkt.

Wij zijn Marlous, Maaske, Maud en Mieke en wij bieden preverbale logopedie aan bij het bedrijf Volmondig Logopedie. Maaske heeft zelf 2 dochters en een zoon die alledrie op enig moment de fles weigerden. Gelukkig kwam dat goed en inmiddels begeleidden we binnen de praktijk al veel baby’s die (tijdelijk) niet meer begrepen hoe ze uit de fles moesten drinken.

Wil je meer informatie over onze begeleiding? Vul dan hieronder je gegevens in en je krijgt de informatie toegestuurd via e-mail. 

Maaske, logopedist bij Volmondig Logopedie, nam in 2022 een podcast op over het onderwerp fles’weigeren’. Je kunt deze beluisteren via Spotify

Linda werd door een logopedist van Volmondig Logopedie begeleid toen haar dochter de fles weigerde, en schreef daarover deze ervaring: 
“T. weigerde ineens elke fles vanaf 8 weken oud, we hebben vanalles geprobeerd maar het haalde weinig uit. Omdat ik maandag weer moet werken, werd dit probleem steeds serieuzer. Het consultatiebureau adviseerde ons toen preverbale logopedie. Wanneer je dat googlet, kom je al snel bij Volmondig Logopedie”. Geweldige reviews en het kan snel en gewoon op afstand via videobellen. Dus ik denk: dit is of Jomanda, of het ei van Columbus. Ik heb haar in de middag benaderd, in de avond gebeld, in de ochtend de tips geprobeerd en nu drinkt ze zonder gemopper de fles! “

Eerst even een vraag stellen? 

    Ja, ik wil meer informatie over begeleiding bij flesweigeren!