Flesweigeren door borstgevoede baby’s

Je geeft borstvoeding en wilt daar graag nog een tijdje mee doorgaan. Of je bent juist van plan te gaan afbouwen. Je hebt de wens om je baby ook een flesje te kunnen geven. Maar… je kindje drinkt de fles niet (meer). 

Het ‘flesweigeren’ kan veel stress opleveren, voor de ouders, de baby, de oppas… Je hebt al veel tips en adviezen gekregen en op Google gezocht, maar helaas is er geen tip die bij elke baby werkt.  

Merk jij dat je baby:

• probleemloos uit de borst drinkt, maar het flesje vanaf het begin moeizaam ging?

• óf eerder de fles wel dronk, maar nu niet meer?

• stress heeft rond de (fles)voedingen en ervan moet huilen?

En zie jij te weinig verbetering of ervaar je tijdsdruk?

‘Flesweigeren’ is gelukkig goed op te lossen met preverbale logopedie!

Wij zijn Susanne, Femke, Maaske, Pamela en Mieke en wij bieden preverbale logopedie aan.
Onze begeleiding bij flesweigeren kan plaatsvinden bij ons in de praktijk in Nijmegen, bij jou thuis of online en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. 

• Je krijgt uitleg over de oorzaak van het probleem, en weet dan zelf ook beter wat je kunt doen om het op te lossen.
• We kijken mee met de voeding en geven je concrete tips & aanwijzingen.
• We maken samen een plan en begeleiden je tot je hulpvraag beantwoord is.

Over onze werkwijze

Maaske heeft zelf twee dochters en een zoon die alledrie op enig moment de fles weigerden. Gelukkig kwam dat goed en sinds 2017 gebruikte Maaske haar ervaringen en haar kennis als logopedist om haar eigen benadering van het ‘flesweigeren’ te ontwikkelen. Inmiddels hebben we binnen de praktijk al meer dan 1000 baby’s begeleid, die (tijdelijk) niet meer begrepen hoe ze uit de fles moesten drinken. 

Klik hier als jij onze begeleiding wilt vragen

Nog wat meer informatie?

Podcast
Maaske, logopedist bij Volmondig Logopedie, nam in 2022 een podcast op over het onderwerp ‘flesweigeren’. Je kunt deze beluisteren via Spotify

Artikel
Op onze site vind je een artikel over het voorkomen van flesweigeren, en tips wat te doen als je baby niet meer uit de fles drinkt. Lees het hier.

Artikel vakblad
Onze aanpak is in 2023 beschreven in het vakblad Logopedie.
Meer informatie.

Professionals 
Volmondig Logopedie biedt scholing aan voor professionals. Zie http://www.masterclassflesweigeren.nl 

Eerst even een vraag stellen?

Chat via Whatsapp Onze contactgegevens

Wil je meer informatie over onze begeleiding?
Vul dan onderaan deze pagina je gegevens in en je krijgt de informatie toegestuurd via e-mail. 

Linda werd door een logopedist van Volmondig Logopedie begeleid toen haar dochter de fles weigerde, en schreef daarover deze ervaring: 

“T. weigerde ineens elke fles vanaf 8 weken oud, we hebben vanalles geprobeerd maar het haalde weinig uit. Omdat ik maandag weer moet werken, werd dit probleem steeds serieuzer. Het consultatiebureau adviseerde ons toen preverbale logopedie. Wanneer je dat googlet, kom je al snel bij Volmondig Logopedie”. Geweldige reviews en het kan snel en gewoon op afstand via videobellen. Dus ik denk: dit is of Jomanda, of het ei van Columbus. Ik heb haar in de middag benaderd, de volgende ochtend een consult gedaan, die middag de tips geprobeerd en nu drinkt ze zonder gemopper de fles! “

Bekijk meer reviews door onderaan deze pagina  op ‘Zorgkaart Nederland’ te klikken.

Wilt u meer informatie over onze online begeleiding? Stuur dan een mail met ‘informatie flesweigeren’ aan: info@volmondiglogopedie.nl