Over ons

Volmondig Logopedie geeft preverbale logopedie aan huis in de omgeving Nijmegen. Daarnaast geven wij online logopedie in heel Nederland en daarbuiten. Onze logopedisten zijn: Maaske Treurniet, Maud Smeets en Marlous van der Hoogte. Onze vaste waarnemer bij drukte en tijdens vakanties is Mieke Kooi. 

Als preverbaal logopedisten begeleiden wij ouders en hun jonge kind. Wij bieden laagdrempelig advies en begeleiding. Geen standaardoplossingen voor eet- en drinkproblemen, maar wél het kind volgen en met de ouders meedenken. Stap voor stap leert een kind beter drinken en/of eten. Wij doen dit bij voorkeur in de thuissituatie, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het kind dan meer op zijn gemak is. De adviezen zullen dan beter afgestemd zijn.

Hieronder stellen we onszelf voor. We werken allemaal vanuit dezelfde visie en we schakelen elkaar regelmatig in om met elkaar mee te kijken, want samen weten we meer.


Marlous van der Hoogte

Sinds 2021 ben ik afgestudeerd en werkzaam bij Volmondig Logopedie.

Tijdens de opleiding heb ik in verschillende settingen stage gelopen, als in een afasiepraktijk, reguliere logopediepraktijken, preverbale logopediepraktijk en binnen een audiologisch centrum.

Op dit moment begeleid ik met veel plezier jonge kinderen en ouders in de regio Nijmegen.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het Register Preverbale Logopedie (NVLF).


Maaske Treurniet

Tien jaar lang werkte ik als logopedist in het ziekenhuis. In 2017 ben ik gestart met Volmondig Logopedie. Zo kan ik mijn werk meer zelf indelen, naast mijn werk als docent aan een Hogeschool. Ik heb zelf twee dochters en een zoon (2015, 2017 & 2021).

Ik ben afgestudeerd logopedist (2007) en Taal- en Spraakpatholoog (2011), geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben bestuurslid van de NVLF en voorzitter van de werkgroep preverbale logopedie regio Nijmegen. Daar leer ik samen met collega’s steeds bij. Ook onderhoud ik op die manier contacten met logopedisten in bijvoorbeeld ziekenhuizen en revalidatiecentra.


Maud Smeets

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Volmondig_headshots_1.png

Sinds 2017 werk ik als logopedist in de kinderrevalidatie bij Klimmendaal
te Arnhem. Hier werk ik met plezier en doe ik veel ervaring op het gebied
van communicatie en eet- en drinkproblemen bij (jonge) kind eren op. Daarbij ben ik me verder gaan verdiepen in de preverbale logopedie door o.a. cursussen te volgen omdat ik dit erg leuk en interessant vind. Ik ben enthousiast om samen met ouders/verzorgers (zeer) jonge kinderen te begeleiden als ZZP’er bij Volmondig Logopedie!

Ik ben afgestudeerd logopedist in 2013 en Taal- en Spraakpatholoog in 2016, geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie.
Mieke Kooi

Met veel plezier werk ik sinds 2001 als logopedist in de kinderrevalidatie bij Klimmendaal in Arnhem. Daarnaast werk ik, in samenwerking met Radboudumc, aan een promotietraject met het onderwerp eet-, drink en spraakproblemen bij kinderen met een spierziekte.

Ik ben afgestudeerd logopedist en sinds 2017 ook als spraak- en

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Volmondig_headshots_3.png

taalpatholoog. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister
Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Werkgroep Logopedie bij Kinderen met een Neuromusculaire Aandoening.

Na ervaring te hebben opgedaan bij het Radboudumc (onder andere op de follow-up poli van prematuur geboren kinderen) ben ik heel blij dat ik als vaste invalkracht (ZZP) bij Volmondig mijn enthousiasme en expertise kwijt kan aan de zorg en begeleiding van zeer jonge kinderen en hun ouders.