Team

Volmondig Logopedie geeft preverbale logopedie aan huis in de omgeving Nijmegen. Daarnaast geven wij online logopedie in heel Nederland en daarbuiten. Onze logopedisten zijn: Femke van de Laak, Susanne Hoekstra, Pamela Kreeuseler en Maaske Treurniet. Onze vaste waarnemer bij drukte en tijdens vakanties is Mieke Kooi. 

Als preverbaal logopedisten begeleiden wij ouders en hun jonge kind. Wij bieden laagdrempelig advies en begeleiding. Geen standaardoplossingen voor eet- en drinkproblemen, maar wél het kind volgen en met de ouders meedenken. Stap voor stap leert een kind beter drinken en/of eten. Wij doen dit bij voorkeur in de thuissituatie, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het kind dan meer op zijn gemak is. De adviezen zullen dan beter afgestemd zijn.

Hieronder stellen we onszelf voor. We werken vanuit dezelfde visie en we kijken regelmatig met elkaar mee, want samen weten we meer.

 

 

 

 


Susanne Hoekstra

Ruim zeven jaar heb ik gewerkt met jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en hun ouders, zowel binnen groepsbehandelingen als binnen gezinnen waarbij ik ouders hielp om de taal van hun zoon of dochter te stimuleren tijdens alledaagse situaties, want thuis, in alledaagse situaties wordt gecommuniceerd en is de taal functioneel!  

Sinds 2023 maak ik deel uit van het team van Volmondig Logopedie en richt ik me op eet- en drinkproblemen bij zeer jonge kinderen en/of communicatieproblemen bij zeer jonge kinderen.
Het werken met ouders van (zeer jonge) kinderen met communicatie- en/of eet- en drinkproblemen is ontzettend dankbaar en hoop veel ouders op weg te kunnen helpen. Juist in het begin, als je kindje nog zo klein is, wil ik je graag helpen.

Ik ben afgestudeerd logopedist (2014). Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik heb twee kinderen, een zoon (2017) en een dochter (2019).

 

 

 

 

 

 

Femke van de Laak

Sinds 2019 ben ik afgestudeerd en ben ik werkzaam als logopedist. Tijdens de opleiding heb ik op meerdere plekken stage gelopen, zoals een mytylschool en zorgschool in Paramaribo en een praktijkschool voor oudere kinderen. Na mijn opleiding logopedie, ben ik begonnen met het volgen van de master Taal- en Spraakpathologie aan de Radboud Universiteit. Tijdens het volgen van deze studie heb ik in de afgelopen drie jaar gewerkt in een vrijgevestigde praktijk waarbij ik veel problematieken heb gezien, waaronder afwijkende mondgewoonten bij (jonge) kinderen.

Vanaf maart 2023 werk ik bij Volmondig Logopedie om kinderen met eet- en drinkproblemen te helpen en samen met ouders tot een oplossing te komen.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale Logopedie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maaske Treurniet

Tien jaar lang werkte ik als logopedist in het ziekenhuis. In 2017 ben ik gestart met Volmondig Logopedie, omdat mijn passie echt ligt bij 0-2 jarigen met voedingsproblemen. Ik heb zelf twee dochters en een zoon (2015, 2017 & 2021). Mijn missie is dat elke ouder vol vertrouwen zijn kind kan voeden. Ik doe dat door consulten als logopedist en het geven van cursussen. En door het bekender maken van preverbale logopedie, onder andere d.m.v. Instagram (@maaske_volmondiglogopedie).

Ik ben afgestudeerd logopedist (2007), Taal- en Spraakpatholoog (2011) en lactatiekundige (2023). Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben bestuurslid van de NVLF en voorzitter van de werkgroep preverbale logopedie regio Nijmegen. Daar leer ik samen met collega’s steeds bij. Ook onderhoud ik op die manier contacten met logopedisten in bijvoorbeeld ziekenhuizen en revalidatiecentra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pamela Kreeuseler

Als logopedist in de eerstelijnspraktijk heb ik mij gespecialiseerd in preverbale logopedie. De laatste jaren heb ik dit gecombineerd met mijn werkzaamheden als docent aan de Hogeschool en dat is een mooie combinatie. Aankomende collega’s opleiden vanuit mijn praktijkervaring in het vak dat nog steeds mijn passie heeft.

Ik ben afgestudeerd logopedist (1986), Master of Science (2016), Holistisch Gezinstherapeut (2019), geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie.

Op dit moment werk ik als backoffice manager bij LogopedieTOP, een eerstelijnspraktijk in Arnhem Noord.

Ik vind het fijn om vanaf februari 2023 deel uit te maken van het team van Volmondig Logopedie. Met elkaar wil ik ouders en hun jonge kinderen ondersteunen en begeleiden bij hun hulpvragen in o.a. de regio Overbetuwe.

 

 

 

 


Mieke Kooi

Met veel plezier werk ik sinds 2001 als logopedist in de kinderrevalidatie bij Klimmendaal in Arnhem. Daarnaast werk ik, in samenwerking met Radboudumc, aan een promotietraject met het onderwerp eet-, drink en spraakproblemen bij kinderen met een spierziekte.

Ik ben afgestudeerd logopedist en sinds 2017 ook als spraak- en

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Volmondig_headshots_3.png

taalpatholoog. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister
Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Werkgroep Logopedie bij Kinderen met een Neuromusculaire Aandoening.

Na ervaring te hebben opgedaan bij het Radboudumc (onder andere op de follow-up poli van prematuur geboren kinderen) ben ik heel blij dat ik als vaste invalkracht (ZZP) bij Volmondig mijn enthousiasme en expertise kwijt kan aan de zorg en begeleiding van zeer jonge kinderen en hun ouders.