Over ons

Volmondig Logopedie heeft twee vestigingen: Nijmegen en Tiel. In omgeving Nijmegen werkt Maaske Treurniet en in omgeving Tiel werkt Saskia Scholten. Onze vaste waarnemer tijdens vakanties is Mieke Kooi.

Als preverbaal logopedist willen wij ouders en hun jonge kind begeleiden. Wij bieden laagdrempelig advies en begeleiding. Geen standaardoplossingen voor eet- en drinkproblemen, maar wél het kind volgen en met de ouders meedenken. Wij doen dit bij voorkeur in de thuissituatie, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het kind dan meer op zijn gemak is. De adviezen zullen dan beter afgestemd zijn.

 

Maaske Treurniet

Tien jaar lang werkte ik als logopedist in het ziekenhuis. In 2017 ben ik gestart met Volmondig Logopedie. Zo kan ik mijn werk meer zelf indelen, naast mijn werk als docent aan een Hogeschool. Ik heb zelf twee dochters (2015 & 2017).

Ik ben afgestudeerd logopedist (2007) en Taal- en Spraakpatholoog (2011), geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben bestuurslid van de NVLF en voorzitter van de werkgroep preverbale logopedie regio Nijmegen. Daar leer ik samen met collega’s steeds bij. Ook onderhoud ik op die manier contacten met logopedisten in bijvoorbeeld ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Saskia Scholten

Al meer dan twintig jaar werk ik als logopedist en ben ik gespecialiseerd in preverbale logopedie. Ik werk in het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel en daarnaast in deze regio als zelfstandig logopedist samen met Volmondig Logopedie. Ik heb veel ervaring in het behandelen van jonge (prematuur geboren) zuigelingen.

Ik ben afgestudeerd als logopedist en in 2015 ook als logopediewetenschapper, geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-Register Preverbale logopedie. Ik ben aangesloten bij de landelijke Expertisewerkgroep Zeer Jonge Zuigelingen (ELZ).


Mieke Kooi

Met veel plezier werk ik sinds 2001 als logopedist in de kinderrevalidatie bij Klimmendaal in Arnhem. Daarnaast werk ik, in samenwerking met Radboudumc, aan een promotietraject met het onderwerp eet-, drink en spraakproblemen bij kinderen met een spierziekte.

Ik ben afgestudeerd logopedist en sinds 2017 ook als spraak- en taalpatholoog. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Werkgroep Logopedie bij Kinderen met een Neuromusculaire Aandoening.

Na ervaring te hebben opgedaan bij het Radboudumc (onder andere op de follow-up poli van prematuur geboren kinderen) ben ik heel blij dat ik als vaste invalkracht bij Volmondig mijn enthousiasme en expertise kwijt kan aan de zorg en begeleiding van zeer jonge kinderen en hun ouders.