Over ons

Volmondig Logopedie geeft preverbale logopedie aan huis in de omgeving Nijmegen. Daarnaast geven wij online logopedie in heel Nederland en daarbuiten. Onze logopedisten zijn: Marlous van der Hoogte, Femke van de Laak, Pamela Kreeuseler en Maaske Treurniet. Onze vaste waarnemer bij drukte en tijdens vakanties is Mieke Kooi. 

Als preverbaal logopedisten begeleiden wij ouders en hun jonge kind. Wij bieden laagdrempelig advies en begeleiding. Geen standaardoplossingen voor eet- en drinkproblemen, maar wél het kind volgen en met de ouders meedenken. Stap voor stap leert een kind beter drinken en/of eten. Wij doen dit bij voorkeur in de thuissituatie, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het kind dan meer op zijn gemak is. De adviezen zullen dan beter afgestemd zijn.

Hieronder stellen we onszelf voor. We werken vanuit dezelfde visie en we kijken regelmatig met elkaar mee, want samen weten we meer.

 


Marlous van der Hoogte

Sinds 2021 ben ik afgestudeerd en werkzaam bij Volmondig Logopedie.

Tijdens de opleiding heb ik in verschillende settingen stage gelopen, als in een afasiepraktijk, reguliere logopediepraktijken, preverbale logopediepraktijk en binnen een audiologisch centrum.

Op dit moment begeleid ik met veel plezier jonge kinderen en ouders in de regio Nijmegen.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het Register Preverbale Logopedie (NVLF).

Femke van de Laak

Sinds 2019 ben ik afgestudeerd en ben ik werkzaam als logopedist. Tijdens de opleiding heb ik op meerdere plekken stage gelopen, zoals een mytylschool en zorgschool in Paramaribo en een praktijkschool voor oudere kinderen. Na mijn opleiding logopedie, ben ik begonnen met het volgen van de master Taal- en Spraakpathologie aan de Radboud Universiteit. Tijdens het volgen van deze studie heb ik in de afgelopen drie jaar gewerkt in een vrijgevestigde praktijk waarbij ik veel problematieken heb gezien, waaronder afwijkende mondgewoonten bij (jonge) kinderen.

Vanaf maart 2023 werk ik bij Volmondig Logopedie om kinderen met eet- en drinkproblemen te helpen en samen met ouders tot een oplossing te komen.

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.


Maaske Treurniet

Tien jaar lang werkte ik als logopedist in het ziekenhuis. In 2017 ben ik gestart met Volmondig Logopedie. Zo kan ik mijn werk meer zelf indelen, naast mijn werk als docent aan een Hogeschool. Ik heb zelf twee dochters en een zoon (2015, 2017 & 2021).

Ik ben afgestudeerd logopedist (2007) en Taal- en Spraakpatholoog (2011), geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben bestuurslid van de NVLF en voorzitter van de werkgroep preverbale logopedie regio Nijmegen. Daar leer ik samen met collega’s steeds bij. Ook onderhoud ik op die manier contacten met logopedisten in bijvoorbeeld ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Pamela Kreeuseler

Als logopedist in de eerstelijnspraktijk heb ik mij gespecialiseerd in preverbale logopedie. De laatste jaren heb ik dit gecombineerd met mijn werkzaamheden als docent aan de Hogeschool en dat is een mooie combinatie. Aankomende collega’s opleiden vanuit mijn praktijkervaring in het vak dat nog steeds mijn passie heeft.

Ik ben afgestudeerd logopedist (1986), Master of Science (2016), Holistisch Gezinstherapeut (2019), geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie.

Op dit moment werk ik als backoffice manager bij LogopedieTOP, een eerstelijnspraktijk in Arnhem Noord.

Ik vind het fijn om vanaf februari 2023 deel uit te maken van het team van Volmondig Logopedie. Met elkaar wil ik ouders en hun jonge kinderen ondersteunen en begeleiden bij hun hulpvragen in o.a. de regio Overbetuwe.Mieke Kooi

Met veel plezier werk ik sinds 2001 als logopedist in de kinderrevalidatie bij Klimmendaal in Arnhem. Daarnaast werk ik, in samenwerking met Radboudumc, aan een promotietraject met het onderwerp eet-, drink en spraakproblemen bij kinderen met een spierziekte.

Ik ben afgestudeerd logopedist en sinds 2017 ook als spraak- en

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Volmondig_headshots_3.png

taalpatholoog. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister
Paramedici en het NVLF-register Preverbale logopedie. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Werkgroep Logopedie bij Kinderen met een Neuromusculaire Aandoening.

Na ervaring te hebben opgedaan bij het Radboudumc (onder andere op de follow-up poli van prematuur geboren kinderen) ben ik heel blij dat ik als vaste invalkracht (ZZP) bij Volmondig mijn enthousiasme en expertise kwijt kan aan de zorg en begeleiding van zeer jonge kinderen en hun ouders.