Masterclass Flesweigeren

Aanmelden voor de masterclass kan via deze link. Let op: op dit moment kun je alleen inschrijven voor de wachtlijst. Nieuwe data (begin 2022) worden waarschijnlijk in oktober 2021 weer aangekondigd.

De algemene voorwaarden zijn hier te vinden.

Na inschrijving ontvang je een betaalverzoek. Je aanmelding is definitief na betaling. Uiterlijk twee weken vóór aanvang van de cursus ontvang je een link om in te loggen en de literatuur ter voorbereiding.

Krijg jij als logopedist regelmatig baby’s aangemeld die probleemloos uit de borst drinken, maar uit de fles niet (meer) drinken? Wil jij deze vaak wanhopige en gestreste ouders kunnen helpen met een succespercentage van > 99 procent? Volg dan deze masterclass over “flesweigeren”. In vier uur tijd wordt de theorie behandeld die helpt om het ontstaan van dit probleem écht te doorgronden, bespreken we een in de praktijk beproefde methode met succesgarantie voor baby’s tot 5 maanden en behandelen we casuïstiek. Na deze cursus ben jij in staat om op efficiënte en effectieve wijze, met zowel wetenschappelijke als praktische kennis, ouders te begeleiden om hun borstgevoede baby uit de fles te leren drinken.

De masterclass vindt online plaats en is toegankelijk voor logopedisten die minimaal een tweedaagse cursus over preverbale logopedie hebben gevolgd, omdat basiskennis verondersteld wordt tijdens de masterclass.

Datum en tijd
Let op: de masterclass bestaat uit twee bijeenkomsten. Bijeenkomst 1 bevat de theorie en bijeenkomst 2 de praktijk inclusief (eigen) casuïstiek. Bijeenkomst 1 vindt plaats in één groep van 30 deelnemers. Bijeenkomst 2 vindt plaats in twee groepen van 15 deelnemers, je kunt dus uit twee tijdstippen kiezen voor de tweede bijeenkomst.

Bijeenkomst 1:
woensdag 01-09-2021 van 19.15 tot 21.45 uur

Bijeenkomst 2:
maandag 06-09-2021 van 19.15 tot 21. 45 uur (VOL!)
OF
donderdag 09-09-2021 van 19.15 tot 21.45 uur (VOL!)

Locatie: Online via Zoom

Docent: Maaske Treurniet, MA (preverbaal logopedist en praktijkhouder)

Kosten: 175 euro (excl. 21% BTW)

Accreditatie: de scholing is geaccrediteerd bij StADAP voor 12 punten

Voorbereiding:
Vóór de eerste bijeenkomst: Opfrissen van theorie door het lezen van enkele delen uit het boek Eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen (van den Engel-Hoek et al, 2018) en het boek Borstvoeding, het complete handboek (LLL) en/of het bekijken van enkele kennisclips over deze onderwerpen.
Vóór de tweede bijeenkomst: Verwerkingsopdracht over de theorie en het verzamelen van gegevens over een eigen casus.

Inhoud van de masterclass:

1) Aanleiding en inventarisatie van vragen en casuïstiek deelnemers

2) Theoretische achtergrond
             Reflexen, motorisch leren, verklaring ontstaan “flesweigeren”, basiskennis over borstvoeding in combinatie met werken, kolven en afbouwen

3) De aanpak van “flesweigeren”
            Basisprincipes, uitgangspunten, anamnese en screening, keuzeproces, behandelmethodieken, ouderbegeleiding en nazorg

4) Casuïstiek

5) Ruimte voor vragen en inbreng casuïstiek van de deelnemers

Vragen? masterclass [ at ] volmondiglogopedie.nl

Aanmelden voor de masterclass kan via deze link.

Na inschrijving ontvang je een betaalverzoek. Je aanmelding is definitief na betaling. Uiterlijk twee weken vóór aanvang van de cursus ontvang je een link om in te loggen en de literatuur ter voorbereiding.